Over ons

Na meer dan 50 jaar als producent van natuurlijke geneesmiddelen actief te zijn geweest zijn wij in november 2016 van start gegaan met Rubol. In de afgelopen decennia hebben wij veel kennis opgedaan op het gebied van horticultuur. Altijd hebben wij geneesmiddelen gemaakt van verse planten en kruiden die wij zelf hebben gecultiveerd. Door deze jarenlange ervaring hebben wij en zeer goed beeld gekregen van wat u als tuinder tot een succes kan maken en vooral wat er allemaal bij komt kijken. Planten groeien al miljoenen jaren op basis van het volledige daglichtspectrum van de zon. Het is van belang dat alle kleuren in het spectrum aanwezig zijn zodat deze optimaal benut te kunnen worden door de plant.  Hierdoor worden alle pigmenten van de plant maximaal benut waardoor de fotosynthese zal toenemen en dus hiermee ook de productie.

Rubol heeft de laatste 7 jaar veel onderzoek gedaan naar LED lampen. Uit onze testen is gebleken dat de Citizen en Cree C.O.B. LED’s qua prijs, kwaliteit en opbrengst de beste in zijn klasse zijn. Met 2 jaar garantie, een zeer lange levensduur L90 > 61.000/70.000 hrs en tot meer dan 60% rendement was de keuze eenvoudig gemaakt. Traditionele HPS en TL lampen zijn vanaf nu dan ook volledig verleden tijd. 650 watt aan Cree CXB 3590 C.O.B. LED’s laat een 1000 watt HPS qua prestaties dan ook ver achter zich.

Voor de LED-driver hebben wij voor het alom gerespecteerde Mean Well en Inventronics gekozen met een rendement van 94%! en IP67 waardering.
Op de voedingen van Mean Well en Inventronics kunnen wij tot wel 7 jaar garantie bieden!

Wij staan direct in contact met Citizen, Cree, Mean Well en Inventronics waardoor wij u deze garanties met zekerheid kunnen bieden.

Wanneer u voor de beste kwaliteit licht voor uw gewas of aquarium gaat bent u bij ons aan het juiste adres. Door het aanbieden van een volledig spectrum kan het gewas veel meer met het licht. Het gaat hierbij dan ook om de P.A.R. watts (µmol) en niet om Lumens. Photosynthetically Active Radiation is het licht waar het gewas daadwerkelijk wat mee kan en dit vertaalt zich in hogere opbrengsten per oogst qua bijvoorbeeld gewicht, vitaminen en suikers.

Voor meer informatie zoals prijzen of bijvoorbeeld datasheets, meer informatie over de configuratie en specificaties van de LED kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.